Sposób przygotowania:
Tagiatelle z cukinii i marchewki w sosie pomidorów
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski, marchewkę obieramy, obieraczką do warzyw tniemy w długie paski, dodajemy do podsmażanej cebuli, dusimy pod przykryciem, przez kilka minut.
Cukinię myjemy i tak samo jak marchewkę tniemy na długie paski, dodajemy do pozostałych warzyw, dusimy do miękkości cukinii, warzywa powinny być lekko twarde.
Dodajemy przecier pomidorowy i zioła prowansalskie i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz paprykę.
Całość przez kilka minut podgrzewamy na ogniu.
Cukinię myjemy i tak samo jak marchewkę tniemy na długie paski, dodajemy do pozostałych warzyw, dusimy do miękkości cukinii, warzywa powinny być lekko twarde.
Dodajemy przecier pomidorowy i zioła prowansalskie i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz paprykę.
Całość przez kilka minut podgrzewamy na ogniu.
SylaUla