szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

tagiatelle z pesto i podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

tagiatelle z podgrzybkami i zielonym pesto

tagiatelle z pesto i podgrzybkami

Składniki:

tagiatelle z pesto i podgrzybkami

 

  • 1 opakowanie tagiatelle
  • 3 łyżki zielonego pesto
  • 50 gram orzeszków piniowych
  • 300 gram podgrzybków
  • masło
  • sól
  • pół łyżeczki kolorowego pieprzu
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki tartego paremzanu

 

Sposób przygotowania:

tagiatelle z pesto i podgrzybkami
Tagiatelle ugotować wg. przepisu podango na opakowaniu w osolonej wodzie, tak aby było lekko al dente. Odcezić i osąćzyć. Podgrzybki dokładnie oczyścić. Cebulę obrać i pokroić na plasterki. Masło rozgrzać w rondlu, dodać cebulę , a gdy się delikatnie zeszkli dodać podgrzybki. Smażyć razem około 5 minut, potem dodać trochę soli i wody, przykryć i dusić razem 5 minut, następnie odkryć i odparować. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Do grzybów dodać makaron, dodać pesto, orzeszki piniowe i wymieszać. Pieprz roztłuc w moździerzu i posypać nim makaron. Danei przed podaniem posypać orzeszkami piniowymi i startym parmezanem.

Tagi:

tarta pesto