Sposób przygotowania:
Tagiatelle z potrawką
Mięso z ćwiartek kurczaka pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w mniejszą kostkę, paprykę w większą , a natkę i szczypiorek posiekać. Na sicie odsączyć z zalewy oliwki, kukurydzę i kiełki.
W szerokim rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso razem z cebulą. Następnie wlać rosół i całość dusić 15 minut. Potem dodać przyprawy do smaku i paprykę i dalej przez chwilę dusić.
Dodać kolejno kukurydzę, oliwki i kiełki i potrawkę zagęścić skrobią ziemniaczaną wymieszaną z odrobina wody. Zagotować potrawkę i ewentualnie jeszcze doprawić, wrzucić natkę i szczypiorek, wymieszać i podawać z ugotowanym makaronem.
Danie posypać delikatnie czarnym sezamem.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
W szerokim rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso razem z cebulą. Następnie wlać rosół i całość dusić 15 minut. Potem dodać przyprawy do smaku i paprykę i dalej przez chwilę dusić.
Dodać kolejno kukurydzę, oliwki i kiełki i potrawkę zagęścić skrobią ziemniaczaną wymieszaną z odrobina wody. Zagotować potrawkę i ewentualnie jeszcze doprawić, wrzucić natkę i szczypiorek, wymieszać i podawać z ugotowanym makaronem.
Danie posypać delikatnie czarnym sezamem.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.