Sposób przygotowania:
Kurczak Maryland z bananami
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni. Na dno wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego połóż obrane i pokrojone w grube plastry ziemniaki (możesz zastąpić je żółtą fasolką szparagową - ugotowaną). Kolejna warstwa to kukurydza.
Następna rzecz to mięso. Pierś z kurczaka natnij tak, żeby powstała kieszonka. Każdą kieszonkę nafaszeruj połowa rozgniecionego widelcem banana. połóż nafaszerowane piersi w naczyniu żaroodpornym na kukurydzy i dopraw solą i pieprzem.
Boczek wędzony ułóż fantazyjnie na powierzchni każdej piersi, na to ułóż po kawałku masła i całość polej śmietaną.
Piecz w piekarniku 35-40 minut.
Aromat wędzonego boczku i bananów doskonale komponuje się z kukurydzą i kurczakiem.
To jest naprawdę cudowna kombinacja smaków!
Następna rzecz to mięso. Pierś z kurczaka natnij tak, żeby powstała kieszonka. Każdą kieszonkę nafaszeruj połowa rozgniecionego widelcem banana. połóż nafaszerowane piersi w naczyniu żaroodpornym na kukurydzy i dopraw solą i pieprzem.
Boczek wędzony ułóż fantazyjnie na powierzchni każdej piersi, na to ułóż po kawałku masła i całość polej śmietaną.
Piecz w piekarniku 35-40 minut.
Aromat wędzonego boczku i bananów doskonale komponuje się z kukurydzą i kurczakiem.
To jest naprawdę cudowna kombinacja smaków!