monwys28

monwys28

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Tagiatelle ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny obiad dla całej rodziny

Tagiatelle ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagiatelle ze szpinakiem

 

  • 1 opakowanie makaronu tagliatelle pełne ziarno
  • 2 opakowania szpinaku mrożonego
  • 1 opakowanie serka ricotta
  • 1 opakowanie fety
  • czosnek

Sposób przygotowania:

Tagiatelle ze szpinakiem
Na samym początku gotujemy makaron al dente czyli ok 10 min. Następnie szpinak przekładamy na patelnie i czekamy aż się rozmrozi. Do rozmrożonego szpinaku dodajemy serek ricotta oraz fetę i mieszamy aż do rozpuszczenia się sera fety. Wszystko smażymy aż do odparowania wody ze szpinaku. Na sam koniec wciskamy czosnek wg uznania i już nie smażymy. Wykładamy makaron na talerz a na to szpinak. Można także na gorący makaron posypać starty parmezan i dopiero szpinak ale wtedy to nie będzie już potrawa dietetyczna. Smacznego .
Tagiatelle ze szpinakiem
Na gorącą patelnie wykładamy szpinak i czekamy do rozmrożenia
Tagiatelle ze szpinakiem
W kolejnym etapie wrzucamy oba serki i mieszamy
Tagiatelle ze szpinakiem
Następnie do szpinaku przeciskamy czosnek
Tagiatelle ze szpinakiem
Cała potrawa w swej okazałości. Gwarantuje że lepiej smakuje niż wygląda