Tagliatelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Tagliatelle

Składniki:

Tagliatelle

 

  • 1 szt pojedyńcza pierś z kurczaka,
  • 1/2 szklanki jogurt naturalny odtłuszczony,
  • 1/2 szt mała czerwona cebula,
  • 1/2 szt średni korniszon,
  • tandoori masala,
  • pieprz biały mielony,
  • żółte curry w proszku,
  • musztarda Dijon

Sposób przygotowania:

Tagliatelle
Najpierw umytą i pozbawioną pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry, a następnie w paski (tak, żeby wyglądem przypominały makaron wstążki). Obraną cebulę kroimy w piórka, ogórka w zapałkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie przekładamy do płaskiego żaroodpornego naczynia (można użyć silikonowej foremki lub blaszki wyłożonej papierem dopieczenia). Wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 15 - 20 minut.