Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 946]

Tagliatelle z cukinią, mascarpone i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i pożywne danie na bazie makaronu, z dodatkiem młodej cukinii, serka mascarpone i czarnych oliwek.

Tagliatelle z cukinią, mascarpone i oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z cukinią, mascarpone i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z cukinią, mascarpone i oliwkami
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię i bakłażana kroimy w kostkę, cebulę siekamy.

W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy warzywa i podsmażamy je przez około 10 minut, aż zmiękną.

Dodajemy serek mascarpone oraz pokrojone oliwki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i dusimy do momentu, aż serek się rozpuści.

Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.
Tagliatelle z cukinią, mascarpone i oliwkami
Cukinię i bakłażana kroimy w kostkę, cebulę siekamy.
Tagliatelle z cukinią, mascarpone i oliwkami
W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy warzywa i podsmażamy je.
Tagliatelle z cukinią, mascarpone i oliwkami
Gdy warzywa są już miękkie, dodajemy serek mascarpone.
Tagliatelle z cukinią, mascarpone i oliwkami
Oliwki kroimy w plasterki i dodajemy do reszty składników.