Sposób przygotowania:
Tagliatelle z cukinią, mascarpone i oliwkami
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię i bakłażana kroimy w kostkę, cebulę siekamy.
W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy warzywa i podsmażamy je przez około 10 minut, aż zmiękną.
Dodajemy serek mascarpone oraz pokrojone oliwki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i dusimy do momentu, aż serek się rozpuści.
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.
W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy warzywa i podsmażamy je przez około 10 minut, aż zmiękną.
Dodajemy serek mascarpone oraz pokrojone oliwki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i dusimy do momentu, aż serek się rozpuści.
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.