Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem to obiad, który przygotujemy bardzo szybko i który jest bardzo pożywny.

Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy. W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i podsmażamy, aż się zeszkli. Pod koniec dorzucamy czosnek.

Oczyszczone grzyby kroimy w paseczki, dorzucamy do cebuli i podsmażamy około 5-7 minut.

Wlewamy do rondla śmietankę i dodajemy zioła prowansalskie. Dusimy do momentu, aż sos się zredukuje, a następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy makaron oraz posiekany szczypiorek. Mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem.
Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy.
Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem
Podsmażamy cebulę i czosnek na rozgrzanym maśle.
Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem
Oczyszczone boczniaki kroimy w paseczki.
Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem
Wlewamy do rondla śmietankę i dodajemy zioła prowansalskie.