Sposób przygotowania:
Tagliatelle z boczniakami i szczypiorkiem
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy. W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i podsmażamy, aż się zeszkli. Pod koniec dorzucamy czosnek.
Oczyszczone grzyby kroimy w paseczki, dorzucamy do cebuli i podsmażamy około 5-7 minut.
Wlewamy do rondla śmietankę i dodajemy zioła prowansalskie. Dusimy do momentu, aż sos się zredukuje, a następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy makaron oraz posiekany szczypiorek. Mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem.
Oczyszczone grzyby kroimy w paseczki, dorzucamy do cebuli i podsmażamy około 5-7 minut.
Wlewamy do rondla śmietankę i dodajemy zioła prowansalskie. Dusimy do momentu, aż sos się zredukuje, a następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy makaron oraz posiekany szczypiorek. Mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem.
Czekoladka 2