Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 636]

Tagliatelle z wątrobą drobiową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątroba, pieczarki takie danie przygotujemy na szybko, gdy mamy mało czasu. Szybki, pyszny obiad w kilka chwil. Fenomenalne danie, które skradnie serce największego smakosza. Idealne połączenie wątroby z makaronem. Zrób to, przekonaj się.

Tagliatelle z wątrobą drobiową

Składniki:

Tagliatelle z wątrobą drobiową

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z wątrobą drobiową

I

Tagliatelle z wątrobą drobiową
Przygotowanie cebuli, czosnku, boczku oraz pieczarek.

1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Boczek kroję w drobną kostkę dodaję do cebuli.
3. Następnie dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Tagliatelle z wątrobą drobiową
Przygotowanie wątroby, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

4. Wątrobę myję, usuwam błonki i dodaję do grzybów. Smażę około 10 minut i wlewam śmietanę.
5. Wątrobę podaję z ugotowanym makaronem Tagliatelle.

III

6. Gotowe.
7. Smacznego