Sposób przygotowania:
Tagliatelle z indykiem i serem pleśniowym
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie, a następnie zdejmujemy z patelni. Na jej miejsce wrzucamy mięso mielone i podsmażamy je przez kilka minut.
Dodajemy pomidory z puszki oraz świeżego pomidora pokrojonego w kostkę. Dusimy przez kilka minut.
Ser pleśniowy kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Dusimy do momentu, aż się rozpuści. Doprawiamy danie pieprzem i solą. Wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy jeszcze przez chwilę na patelni. Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie, a następnie zdejmujemy z patelni. Na jej miejsce wrzucamy mięso mielone i podsmażamy je przez kilka minut.
Dodajemy pomidory z puszki oraz świeżego pomidora pokrojonego w kostkę. Dusimy przez kilka minut.
Ser pleśniowy kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Dusimy do momentu, aż się rozpuści. Doprawiamy danie pieprzem i solą. Wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy jeszcze przez chwilę na patelni. Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.