MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Tagliatelle z łososiem i pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron tagliatelle z pomidorowym pesto i wędzonym łososiem.

Tagliatelle z łososiem i pesto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z łososiem i pesto

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z łososiem i pesto
Gotujemy makaron tagliatelle w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą, żeby się nie sklejał. Na patelni prażymy pestki dyni. Do blendera wrzucamy kilka listków świeżej bazylii, 3 suszone pomidory i pestki dyni oraz dwie łyżki zalewy z pomidorów. Wszystko blendujemy. Jeśli pesto będzie bardzo gęste można dodać łyżkę oliwy z oliwek. Makaron wykładamy na półmisek. Dodajemy czerwone pesto. Łososia drobimy na kawałki i układamy na makaronie. Posypujemy potrawę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i przybieramy listkami świeżej bazylii. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Tagliatelle z łososiem i pesto
Porcję makaronu tagliatelle gotujemy al dente
Tagliatelle z łososiem i pesto
Garść pestek dyni prażymy na suchej patelni
Tagliatelle z łososiem i pesto
Miksujemy pomidory, bazylię oraz uprażone pestki dyni
Tagliatelle z łososiem i pesto
Wykładamy pesto na makaron i dodajemy łososia

Tagi:

makaron dynia