Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Tagliatelle z sosem cebulowo paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać bardzo gorące.

Tagliatelle z sosem cebulowo paprykowym

Składniki:

Tagliatelle z sosem cebulowo paprykowym

 

  • 40 dag makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 4 średnie cebule
  • 2 strąki ostrej papryczki
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 gałązka selera naciowego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z sosem cebulowo paprykowym
Ugotować makaron "al dente" w dużej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklić. Dodać posiekane papryczki i drobno pokrojony seler naciowy. Podlać odrobiną wody. Dusić do miękkości warzyw (ok. 5 min.) Posolić i popieprzyć do smaku. Makaron wrzucić na sos. Wymieszać.