Evi

Evi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Tagliatelle z suszonymi grzybami.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 24

Makaron typu wstążki i suszone grzyby....to kolejny mój przepis na makaron. Tym razem mój ulubiony.

Tagliatelle z suszonymi grzybami.

Składniki:

Tagliatelle z suszonymi grzybami.

 

  • Na 1 osobę:
  • 100 g makaronu typu wstążki
  • garść suszonych grzybów
  • 1/4 drobno pokrojonej cebuli
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • pół kostki rosołowej (grzybowej)
  • świeża pietruszka
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z suszonymi grzybami.
Rozgrzać na patelni olej i podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać wczesniej namoczone ( przynajmniej pół godziny ) suszone grzyby i dodac wodę (przefiltrowaną) w której moczyły sie grzyby. Zagotowac. Następnie dodać do sosu pół kostki rosołowej ( grzybowej ) i łyżkę przecieru pomidorowego. Dusić wszystko na małym ogniu aż grzyby będą miękkie .........ale nie rozleciane.Ugotowany makaron (wstażki) wymieszac z sosem. Wyłożyc na talerze i posypać świeżą ,drobno pokrojoną pietruszką oraz utartym parmezanem.

Tagi:

makaron grzyby