Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Tagliattelle z pomidorami i oregano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

delikatna w smaku i szybka w wykonaniu

Tagliattelle z pomidorami i oregano

Składniki:

Tagliattelle z pomidorami i oregano

 

  • 20 dag tagliattelle mogą być płaskie wstążki
  • 10 dag oregano lub 15 dag suszonego
  • 8 pomidorów koktajlowych czerwonych i 4 żółte
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tagliattelle z pomidorami i oregano
przekrojone na pól i oczyszczone z pestek pomidory zamarynować w łyżce oliwy doprawionej solę i pieprzem makaron ugotować al dente po ugotowaniu i odcedzeniu wymieszać z resztą oliwy oraz oregano makaron rozłożyć na ciepłych talerzach dekorując pomidorami i podajemy na stół

Tagi:

pomidory