Sposób przygotowania:
Talarki z awokado i chrupiącym boczkiem
Ziemniaki obieramy i kroimy w 0,5cm plastry. Układamy na papierze do pieczenia, smarujemy olejem rzepakowym i posypujemy przyprawą. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 200st. Następnie talarki przewracamy na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 minut. Po tym czasie obracamy ziemniaki na poprzednią stronę, posypujemy startym żółtym serem i chwilę zapiekamy (do zarumienienia sera).
Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Boczek podsmażamy na złoto, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. Na każdym talarku ziemniaczanym układamy porcje salsy z awokado oraz przyrumieniony boczek. Podajemy na ciepło, chociaż jako zimna przekąska też dobrze smakują.
Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Boczek podsmażamy na złoto, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. Na każdym talarku ziemniaczanym układamy porcje salsy z awokado oraz przyrumieniony boczek. Podajemy na ciepło, chociaż jako zimna przekąska też dobrze smakują.
PaniMISIOWA
kołczu