Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Plasterki ziemniaków podsmażone z kiełbasą, cebulą i papryką to proste w przygotowaniu, szybkie i smaczne dania.

Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie razem z kiełbasą pokrojoną w plasterki. Dodajemy ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki, mieszamy. Przykrywamy i dusimy około 15-20 minut. Od czasu do czasu mieszamy.

Paprykę kroimy w paseczki, wrzucamy na patelnię, mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut.

Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze przez około 3 minuty.
Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie razem z kiełbasą pokrojoną w plasterki.
Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą
Dodajemy ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki, mieszamy.
Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą
Paprykę kroimy w paseczki, wrzucamy na patelnię, mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut.
Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą
Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze przez około 3 minuty.