Sposób przygotowania:
Zapiekane ziemniaki z boczkiem i twarogiem
Ziemniaki dokładnie wyszorować ( większe można przekroić na pół), ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku, odcedzić osuszyć.
Boczek i obrane cebule pokroić w kostkę.
Rozgrzać suchą patelnie, przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę, smażyć przez chwilę do jej zeszklenia.
Twaróg rozdrobnić.
Ugotowane ziemniaki wymieszać z boczkiem, twarogiem i śmietaną.
Doprawić świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Zapiekać 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 150 st. ( do całkowitej miękkości ziemniaków)
Podawać ze świeżymi lub konserwowymi warzywami.
Do popicia z maślanką, kefirem czy też z zsiadłym mlekiem.
Boczek i obrane cebule pokroić w kostkę.
Rozgrzać suchą patelnie, przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę, smażyć przez chwilę do jej zeszklenia.
Twaróg rozdrobnić.
Ugotowane ziemniaki wymieszać z boczkiem, twarogiem i śmietaną.
Doprawić świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Zapiekać 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 150 st. ( do całkowitej miękkości ziemniaków)
Podawać ze świeżymi lub konserwowymi warzywami.
Do popicia z maślanką, kefirem czy też z zsiadłym mlekiem.
SylaUla
Martyna12
Zgadzam się w 100%-ach :)
kasia900
Martyna12
Zgadzam się, były i za każdym razem są pyszne :)