Sposób przygotowania:
Kapusta na gęsto z marchewką i boczkiem
Warzywa obrać, umyć. Boczek pokroić w kostkę.
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrze na tarce o dużych oczkach.
Rozgrzać suchą patelnie, przesmażyć boczek, dodać cebulę. Gdy cebula się zeszkli dołożyć kapustę oraz marchewki, przemieszać. Po chwili dołożyć masło, dusić warzywa na minimalnym gazie kolejne 5 min co jakiś czas mieszając.
Do warzyw wlać rosół/ bulion, dodać liście laurowe, doprawić solą i pieprzem. Gotować kolejne 25-30 min.
Skrobie ziemniaczaną połączyć z zimną wodą a następnie z paroma łyżami wody z kapusty.
Zawiesinę przelać do garnka, dokładnie wymieszać.
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrze na tarce o dużych oczkach.
Rozgrzać suchą patelnie, przesmażyć boczek, dodać cebulę. Gdy cebula się zeszkli dołożyć kapustę oraz marchewki, przemieszać. Po chwili dołożyć masło, dusić warzywa na minimalnym gazie kolejne 5 min co jakiś czas mieszając.
Do warzyw wlać rosół/ bulion, dodać liście laurowe, doprawić solą i pieprzem. Gotować kolejne 25-30 min.
Skrobie ziemniaczaną połączyć z zimną wodą a następnie z paroma łyżami wody z kapusty.
Zawiesinę przelać do garnka, dokładnie wymieszać.
zbysiowa
ciasteczka
Martyna12
Prawda, jest pyszna :)
Martyna12
Ja także, jest pyszna :)
lukrowanepierniczki
Martyna12
Moja tak samo :) Uwielbiamy ją :)
skuter5
lukrowanepierniczki