Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Placuszki bananowe na maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste w przygotowaniu i smaczne placuszki z kawałkami bananów. Można je podać na obiad, podwieczorek lub jako śniadanie na słodko.

Placuszki bananowe na maślance Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki bananowe na maślance

 

  • mąka pszenna 1 szklanka
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • cukier brązowy 1 czubata łyżka
  • jajko 1 szt
  • maślanka 3/4 szklanki
  • banan 1 duża szt
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowe na maślance
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy brązowy cukier i sodę oczyszczoną. Wlewamy maślankę i wbijamy jajko, mieszamy łyżką. Banana obieramy, kroimy w ćwierć plasterki i dodajemy do ciasta, mieszamy. Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podajemy oprószone cukrem pudrem.
Placuszki bananowe na maślance
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy brązowy cukier i sodę oczyszczoną.
Placuszki bananowe na maślance
Wlewamy maślankę i wbijamy jajko, mieszamy łyżką.
Placuszki bananowe na maślance
Banana obieramy, kroimy w ćwierć plasterki i dodajemy do ciasta, mieszamy.
Placuszki bananowe na maślance
Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią.

Tagi:

dla dzieci