malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Tarta budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

tartę możesz podawać ciepłą

Tarta budyniowa

Składniki:

Tarta budyniowa

 

  • 20dag masła
  • 3żółtka
  • 2szk mąki
  • szczypta soli
  • 1/2szk cukru
  • cukier waniliowy
  • budyń waniliowy
  • olejek migdałowy
  • puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania:

Tarta budyniowa
Masło posiekaj z żółtkami. Dodaj mąkę, sól, cukry. Dodaj olejek. Zagnieść kruche ciasto. Uformuj kulkę i włóż na 30min do lodówki. Budyń przygotuj w/g przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie osącz z zalewy. Formę wylep schłodzonym ciastem. Wlej ciepły budyń. Na masie budyniowej ułóż brzoskwinie. 50min w 180stC Polej lukrem lub posyp cukrem pudrem.

Tagi:

tarta