malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Tarta budyniowo-truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tartę możemy udekorować według własnego uznania. możemy posypać cukrem pudrem, obsypać cukierkami dekoracyjnymi czy też polewą ulubioną.

Tarta budyniowo-truskawkowa

Składniki:

Tarta budyniowo-truskawkowa

 

  • 3 szklanki maki pszennej tortowej,
  • 3/4 kostki masła,
  • 3/4 szklanki cukru pudru,
  • 2 żółtka.
  • Farsz:
  • 1 budyń śmietankowy,
  • 2 szklanki mleka,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 kostka masła,
  • truskawki.

Sposób przygotowania:

Tarta budyniowo-truskawkowa
Zagniatamy ciasto z masła, mąki, żółtek oraz cukru pudru. Ciasto należy rozwałkować w formie do tarty. Ułożyć papier do pieczenia. Wysypać wypełnienie. Upiec spód 40 minut w temperaturze 160 stopni. Następnie wyjmujemy i studzimy. Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Studzimy. Następnie miksujemy z masłem. Masę wykładamy na tartę, dekorujemy truskawkami. 

Tagi:

mak tarta