Sposób przygotowania:
Tarta cytrynowa ze śmietanką
Mąkę przesiewamy na stolnicę,margarynę kroimy w kawałki,jajka, proszek i cukry dodajemy do reszty składników - zagniatamy ciasto. Formę do tarty natłuszczamy - ja użyłam odrobiny oleju. Ciasto wałkujemy na średniej grubości, nakładamy na blaszkę, i palcami formujemy tartę.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180stopni. Resztki ciasta odcinamy (można zrobić kruche ciasteczka).
Skórkę z cytryny trzemy na małych oczkach,sok z cytryny wyciskamy. Margarynę roztapiamy na ogniu, dodajemy sok, skórkę, cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Budyń przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu, ale z użyciem 400ml mleka! Gotowy dodajemy do roztopionej margaryny, mieszamy, i odstawiamy do ostygnięcia. Śnieżkę z mlekiem miksujemy na bardzo gęstą masę.
Na gotową tartę nakładamy masę budyniowo-cytrynową, przkrywamy bitą śmietaną, układamy "zwinięte" plastry cytryny i posypujemy czekoladą. Odstawiamy do lodówki. W niedługim czasie można się zajadać - Smacznego :)
Skórkę z cytryny trzemy na małych oczkach,sok z cytryny wyciskamy. Margarynę roztapiamy na ogniu, dodajemy sok, skórkę, cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Budyń przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu, ale z użyciem 400ml mleka! Gotowy dodajemy do roztopionej margaryny, mieszamy, i odstawiamy do ostygnięcia. Śnieżkę z mlekiem miksujemy na bardzo gęstą masę.
Na gotową tartę nakładamy masę budyniowo-cytrynową, przkrywamy bitą śmietaną, układamy "zwinięte" plastry cytryny i posypujemy czekoladą. Odstawiamy do lodówki. W niedługim czasie można się zajadać - Smacznego :)
kołczu
MP3-ka
zbysiowa
Początek rewelacyjny, mniam:))