Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Tarta cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Połączenie kwaśnego kremu ze słodką bezą, a to wszystko podane na kruchym spodzie, czyli tarta mocno cytrynowa

Tarta cytrynowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta cytrynowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta cytrynowa
Foremkę na tartę wysmarować tłuszczem.

Składniki na ciasto zagnieść i wylepić nim foremkę. Podpiec w temperaturze 180 stopni 15 minut.

Z cytryn wycisnąć sok i zetrzeć skórkę. Jajka utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki na krem i zmiksować. Krem ma być rzadki. Wylać na podpieczony spód i piec 20 minut w 180stopniach.

Białka ubić ze szczyptą soli, dodawać cukier, cięgle miksując. Bezę wyłożyć na podpieczony spód i piec jeszcze 25 minut w 150 stopniach.
Tarta cytrynowa
Z cytryn wycisnąć sok i zetrzeć skórkę.
Tarta cytrynowa
Wszystkie składniki na ciasto zagnieśći wylepić nim foremkę
Tarta cytrynowa
Wszystkie składniki na krem utrzeć i wylać na ciasto
Tarta cytrynowa
Na podpieczony krem wyłożyć bezę i piec 25 minut