nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Tarta paprykowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tarta z papryką i pomidorami smakuje znakomicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją zatem zabrać na drugie śniadanie do pracy.

Tarta paprykowo-pomidorowa

Składniki:

Tarta paprykowo-pomidorowa

Na ciasto

Na farsz

Sposób przygotowania:

Tarta paprykowo-pomidorowa

ETAP 1:

Tarta paprykowo-pomidorowa
Pokrojone warzywa potrzebne do zrobienia tarty

Paprykę podsmażam wcześniej w piekarniku i usuwam z niej skórkę. Razem z pomidorami, z których też usuwam skórkę kroję na małe kawałki.

ETAP 2:

Tarta paprykowo-pomidorowa
Walkowanie ciasta do tarty najlepiej zrobić na papierze do pieczenia

Składniki na ciasto wkładam do miski i wyrabiam na jednolitą masę, następnie rozwałkowuje je przekładam do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy o średnicy 28 cm. Podpiekam 15 minut w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni.

ETAP 3:

Tarta paprykowo-pomidorowa
Wszystkie składniki na farsz mieszam i przekładam na podpieczone ciasto

Wszystkie składniki na farsz (mozzarellę kroję) mieszam w dużej misce i przekładam na podpieczone ciasto. Piekę kolejne 30minut.