Sposób przygotowania:
Tarta ze szpinakiem na jaglanym spodzie
1. Kaszę gotujemy na wywarze warzywnym i dodajemy zioła prowansalskie. Gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu dodajemy dwa świeże jajka . Przekładamy do formy, która wcześniej smarujemy oliwą lub olejem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 15 minut.
2. Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy świeży szpinak oraz dwa ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.
3. Śmietanę przekładamy do miski, dodajemy dwa świeże jajka, staryty ser mozzarella, ostudzony szpinak i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i nakładamy na wierz spodu z kaszy jaglanej.
4. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe oraz oliwki.
5. Pieczemy około 35 minut , aż do upieczenia wierzchu tarty.
2. Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy świeży szpinak oraz dwa ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.
3. Śmietanę przekładamy do miski, dodajemy dwa świeże jajka, staryty ser mozzarella, ostudzony szpinak i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i nakładamy na wierz spodu z kaszy jaglanej.
4. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe oraz oliwki.
5. Pieczemy około 35 minut , aż do upieczenia wierzchu tarty.