edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Tarta ze szpinakiem na jaglanym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tarta ze świeżym szpinakiem na jaglanym spodzie z dodatkiem pomidorków koktajlowych, ciemnych oliwek i serem mozzarella.

Tarta ze szpinakiem na jaglanym spodzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta ze szpinakiem na jaglanym spodzie

 

Sposób przygotowania:

Tarta ze szpinakiem na jaglanym spodzie
1. Kaszę gotujemy na wywarze warzywnym i dodajemy zioła prowansalskie. Gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu dodajemy dwa świeże jajka . Przekładamy do formy, która wcześniej smarujemy oliwą lub olejem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 15 minut.

2. Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy świeży szpinak oraz dwa ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.

3. Śmietanę przekładamy do miski, dodajemy dwa świeże jajka, staryty ser mozzarella, ostudzony szpinak i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i nakładamy na wierz spodu z kaszy jaglanej.

4. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe oraz oliwki.

5. Pieczemy około 35 minut , aż do upieczenia wierzchu tarty.
Tarta ze szpinakiem na jaglanym spodzie
Ugotowaną kaszę jaglaną na wywarze warzywnym z dodatkiem przypraw przekładamy do formy i zapiekamy w nagrzanym piekarniku
Tarta ze szpinakiem na jaglanym spodzie
Cebulę, świeży szpinak i czosnek podsmażamy na patelni
Tarta ze szpinakiem na jaglanym spodzie
Śmietanę oraz świeże jajka przekładamy do miski
Tarta ze szpinakiem na jaglanym spodzie
Dodajemy szpinak oraz starty ser mozzarella i przyprawy, mieszamy dokładnie