Sposób przygotowania:
Tarta cytrynowa
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę, siekamy z masłem, dokładamy pozostałe składniki i zarabiamy ciasto. Gotowe wykładamy na formę i podpiekamy około 10 minut, by ciasto stało się suche. Na podpieczony spód wylewamy budyń cytrynowy. Na budyń ubijamy bezę. Całość pieczemy w 180°C przez około 25 minut. BUDYŃ: Sok i połowę wody podgrzewamy, dokładamy cukier. Pozostałą ilość wody mieszamy z mąką, budyniem i żółtkami. Gotujemy budyń. Wykładamy na ciasto kruche. Zalewamy bezą i pieczemy.
BEZA: Białka ubijamy na sztywno, dokładamy cukier i na końcu mąkę. Bezę wykładamy na budyń i pieczemy.
BEZA: Białka ubijamy na sztywno, dokładamy cukier i na końcu mąkę. Bezę wykładamy na budyń i pieczemy.
Nina W.
jaga85
To chyba takie przyzwyczajenie moje , że do bezy kokosowej, czy zwykłej dodaje mąkę ziemniaczaną. Tak zawsze robię, więc i tym razem ją dodałam:)