Sposób przygotowania:
Tarta cytrynowa
Foremkę na tartę wysmarować tłuszczem.
Składniki na ciasto zagnieść i wylepić nim foremkę. Podpiec w temperaturze 180 stopni 15 minut.
Z cytryn wycisnąć sok i zetrzeć skórkę. Jajka utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki na krem i zmiksować. Krem ma być rzadki. Wylać na podpieczony spód i piec 20 minut w 180stopniach.
Białka ubić ze szczyptą soli, dodawać cukier, cięgle miksując. Bezę wyłożyć na podpieczony spód i piec jeszcze 25 minut w 150 stopniach.
Składniki na ciasto zagnieść i wylepić nim foremkę. Podpiec w temperaturze 180 stopni 15 minut.
Z cytryn wycisnąć sok i zetrzeć skórkę. Jajka utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki na krem i zmiksować. Krem ma być rzadki. Wylać na podpieczony spód i piec 20 minut w 180stopniach.
Białka ubić ze szczyptą soli, dodawać cukier, cięgle miksując. Bezę wyłożyć na podpieczony spód i piec jeszcze 25 minut w 150 stopniach.