Sposób przygotowania:
tarta jagodowo-śmietankowa
Siekamy tłuszcz z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodajemy jajko i mąkę. Z wszystkich składników szybko zagniatamy miękkie ciasto. Formujemy kule, owijamy folią i wkladamy na godzine do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką. Następnie ostrożnie nawijamy je na wałek i w ten sposób przenosimy do formy. (ja użyłam dwóch średnich form do tarty) wczesniej posmarowanej tluszczem. Nakłuwamy widelcem (można wyłożyć fasole , aby zachowało ładny kształt) . Podpiekamy ciasto ok 15-minut w temp. 200 st. Budyń przygotowujemy w/g przepisu na opakowaniu z użyciem mniejszej ilosci mleka. Gdy całkiem przestygnie miksujemy z maslłm i cukrem pudrem. Na upieczone tarty wykladamy krem , na to dżemik jagodowy . Dekorujemy w/g uznania.(Ja do tego celu użyłam płatkow migdałowych oraz startą skórke z cytryny). Wstawiamy do lodówki aby stężało.