Sposób przygotowania:
Tarta na orientalnie.
Na stolnicę wsypać przesianą mąkę oraz kawałek zimnego masła i posiekać je na stolnicy w wiórki,dodać żółtko,sól oraz trochę zimnej wody.Wyrobić i zagnieść,podsypując mąką pod spód,by ciasto nie kleiło się do stolnicy.Uformować kulę,włożyć do folii i schłodzić na pół godziny w lodówce.Natrzeć w tym czasie formę do tartej i wysypać bułką po całej powierzchni.Papryczki chilli i por umyć,usunąć nasiona z papryk i pokroić na talarki całość,a grzyby zalać gorącą wodą i odstawić,aby zmiękły,osączyć i pokroić w paski.Ciasto wyjąć,rozwałkować i ułożyć w formie,zaginając ciasto na brzegach.Wsadzić do nagrzanego piekarnika 0d 180-200 st.C. Piec 25-30 min.aby spód był wypieczony.Wysunąć ciasto,nałożyć nadzienie na upieczony spód i znów zapiec na 20 min.Po wyjęciu ostudzić i pokroić.
kasik12