malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Tarta orzechowa krucha

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo pyszne i proste w wykonaniu ciasto. Gdy znudzą mi się wszystkie tradycyjne przepisy to wtedy piekę taką tartę i bardzo smakuje wszystkim.

Tarta orzechowa krucha

Składniki:

Tarta orzechowa krucha

 

Sposób przygotowania:

Tarta orzechowa krucha
Z mąki, jednego jajka szklanki cukru pudru oraz masła zagniatamy ciasto. Wykładamy w formę do tarty i pieczemy 30 min w temp. 160 stopni. Śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy jajko oraz orzechy mieszamy, masę wykładamy na schłodzone ciasto wstawiamy do lodówki na godzinę, następnie polewamy polewą czekoladową.

Tagi:

jajko jajka tarta