czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Tarta porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruche ciasto na wytrawnie, to syta i smaczna propozycja na obiad, która zadowoli podniebienia domowników :)

Tarta porowa

Składniki:

Tarta porowa

 

Sposób przygotowania:

Tarta porowa
Z mąki, margaryny, śmietany, soli zagnieść kruche ciasto i wykleić nim natłuszczoną formę na tartę o średnicy 26 cm. Wstawić do lodówki.

Pora umyć i przeciąć wzdłuż na pół i pokroić i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Boczek pokroić w paseczki i dodać do pora, doprawić solą i pieprzem. Smażyć 5 minut i przełożyć na przygotowane ciasto. Jajka roztrzepać ze śmietaną i zalać tartę. Z serka wiejskiego odsączyć nadmiar śmietanki i wysypać na wierzch tarty.

Całość zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego