Sposób przygotowania:
Tarta porowa
Z mąki, margaryny, śmietany, soli zagnieść kruche ciasto i wykleić nim natłuszczoną formę na tartę o średnicy 26 cm. Wstawić do lodówki.
Pora umyć i przeciąć wzdłuż na pół i pokroić i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Boczek pokroić w paseczki i dodać do pora, doprawić solą i pieprzem. Smażyć 5 minut i przełożyć na przygotowane ciasto. Jajka roztrzepać ze śmietaną i zalać tartę. Z serka wiejskiego odsączyć nadmiar śmietanki i wysypać na wierzch tarty.
Całość zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego
Pora umyć i przeciąć wzdłuż na pół i pokroić i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Boczek pokroić w paseczki i dodać do pora, doprawić solą i pieprzem. Smażyć 5 minut i przełożyć na przygotowane ciasto. Jajka roztrzepać ze śmietaną i zalać tartę. Z serka wiejskiego odsączyć nadmiar śmietanki i wysypać na wierzch tarty.
Całość zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego