Sposób przygotowania:
Tarta porzeczkowo miętowa
Mąkę musimy przesiać dodajemy szczyptę soli kroimy na małe kostki margarynę dodajemy wszystko i siekamy nożem ,Następnie dodajemy cukru pudru,śmietany,żółtko wszystko łączymy i robimy ciasto. Potem wałkujemy ciasto na cienki placek ciasto wkładamy w formę i kładziemy do lodówki na około 25 minut.
Schłodzone ciasto na kówamy pikulcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy na około 20 minut
między czasie myjemy porzeczki i je oczyszczamy ,do rondla wlewamy wrzącą wodę (250ml) i wsypujemy połowę czerwonych porzeczek i połowę białych wkładamy do nich 1 pęczek i gotujemy na rondlu na 4 minutki potem przetrzeć przez sitko i ponownie wkładamy do ognia .Mąkę kukurydzianą mieszamy z 4 łyżkami zimnej wody i dodajemy do porzeczek i mieszamy i gotujemy przez 2 minutki potem ostudzamy dodajemy cukier puder i kładziemy na upieczonym cieście gdy ciasto będzie już zimne posypujemy w środek pozostałe porzeczki i ozdabiamy reszta listkami mięty
Schłodzone ciasto na kówamy pikulcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy na około 20 minut
między czasie myjemy porzeczki i je oczyszczamy ,do rondla wlewamy wrzącą wodę (250ml) i wsypujemy połowę czerwonych porzeczek i połowę białych wkładamy do nich 1 pęczek i gotujemy na rondlu na 4 minutki potem przetrzeć przez sitko i ponownie wkładamy do ognia .Mąkę kukurydzianą mieszamy z 4 łyżkami zimnej wody i dodajemy do porzeczek i mieszamy i gotujemy przez 2 minutki potem ostudzamy dodajemy cukier puder i kładziemy na upieczonym cieście gdy ciasto będzie już zimne posypujemy w środek pozostałe porzeczki i ozdabiamy reszta listkami mięty