Sposób przygotowania:
Tarta rabarbarowo truskawkowa
Składniki na ciasto wyrobić, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Po tym ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na kształt koła tak aby kolo było większe od tortownicy. Ułożyć ciasto w tortownicy lub formie do tarty nakładając ciasto na boki tworząc ściankę. Całe ciasto ponakłuwać widelcem, piec w 180 stopniach przez 20-25 minut. Upieczone ciasto przestudzić. Umyty i obrany rabarbar pociąć na kawałki około 1-2 cm długości. Wrzucić go na patelnię, dodać wodę i smażyć aż rabarbar zmięknie. Gdy jest już miękki wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę rabarbarową lekko przestudzoną wyłożyć na ciasto. Ciasto schłodzić aby masa stężała. Na koniec ubić śmietankę z cukrem waniliowym i śmietan fixem i wyłożyć ją na ciasto. Jeśli mamy truskawki możemy je położyć na śmietanę. Posypać ciasto perełkami i czekoladą w młynku.
Natala1210
evita0007
Marta1986
zewa
A była naprawdę pyszna.