Sposób przygotowania:
Tarta serowa z wiśniami
Ciasto:
1. Do miski dodaj mąkę , jajka, cukier, oraz masło. Wyrabiaj ciasto aż będzię odchodziło od rąk
2. Formę do tarty wyłóż ciastem. Ponakłuwaj je widelcem. Wstaw do zamrażalki na ok. 30 min
3. Po tym czasie podpiecz ciasto w 180 stopniach prze około 10-15 minut
Masa serowa:
4. Do miski dodaj ser,jajko, cukier. Delikatnie miksujemy
5. Cały czas miksując powoli wlewamy rozpuszczone masło. Dodajemy mąkę i delikatnie miksujemy łącząc skłądniki.
6. Wiśnie myjemy i drylujemy
7. Na podpieczony spód wylewamy masę serową. Na niej układamy wiśnie.
8. Tartę wkłądamy do pieca nagrzanego do 185 stopni i pieczemy przez ok 1 godz. ( patyczek nie będzie suchy przez sok z wiśni)
9. Po tym czasie otwieramy piekarnik ( ciasta nie wyciągamy ) i studzimy ciasto
1. Do miski dodaj mąkę , jajka, cukier, oraz masło. Wyrabiaj ciasto aż będzię odchodziło od rąk
2. Formę do tarty wyłóż ciastem. Ponakłuwaj je widelcem. Wstaw do zamrażalki na ok. 30 min
3. Po tym czasie podpiecz ciasto w 180 stopniach prze około 10-15 minut
Masa serowa:
4. Do miski dodaj ser,jajko, cukier. Delikatnie miksujemy
5. Cały czas miksując powoli wlewamy rozpuszczone masło. Dodajemy mąkę i delikatnie miksujemy łącząc skłądniki.
6. Wiśnie myjemy i drylujemy
7. Na podpieczony spód wylewamy masę serową. Na niej układamy wiśnie.
8. Tartę wkłądamy do pieca nagrzanego do 185 stopni i pieczemy przez ok 1 godz. ( patyczek nie będzie suchy przez sok z wiśni)
9. Po tym czasie otwieramy piekarnik ( ciasta nie wyciągamy ) i studzimy ciasto
Nakłuwanie ciasta kruchego
Wyłożenie ciasta masą
Wyłożenie wiśni