akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Tarta serowo- pomarańczowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna tarta z ciasta francuskiego z nadzieniem serowym, udekorowana świeżymi pomarańczami. Polecam!

Tarta serowo- pomarańczowa

Składniki:

Tarta serowo- pomarańczowa

 

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275g)
  • 500 g zmielonego twarogu
  • 4 łyżki soku pomarańczowego
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 2 pomarańcze do dekoracji

Sposób przygotowania:

Tarta serowo- pomarańczowa
Ciasto francuskie rozwałkować, umieścić w blaszce o wymiarach 23x39 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Nakłuć widelcem i schłodzić 30 minut. Następnie obciążyć papierem do pieczenia oraz fasolą. Piec w 200st.C około 15 minut.

Po tym czasie zdjąć obciążenie i podpiec jeszcze 10 minut do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.

Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, skórką i sokiem. Masę wyłożyć na ostudzone ciasto francuskie. Wierzch udekorować obranymi pomarańczami.

Smacznego! (inspiracja/źródło: jeden z blogów)

Tagi:

ciasto tarta