Sposób przygotowania:
Tarta serowo- pomarańczowa
Ciasto francuskie rozwałkować, umieścić w blaszce o wymiarach 23x39 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Nakłuć widelcem i schłodzić 30 minut. Następnie obciążyć papierem do pieczenia oraz fasolą. Piec w 200st.C około 15 minut.
Po tym czasie zdjąć obciążenie i podpiec jeszcze 10 minut do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.
Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, skórką i sokiem. Masę wyłożyć na ostudzone ciasto francuskie. Wierzch udekorować obranymi pomarańczami.
Smacznego! (inspiracja/źródło: jeden z blogów)
Nakłuć widelcem i schłodzić 30 minut. Następnie obciążyć papierem do pieczenia oraz fasolą. Piec w 200st.C około 15 minut.
Po tym czasie zdjąć obciążenie i podpiec jeszcze 10 minut do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.
Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, skórką i sokiem. Masę wyłożyć na ostudzone ciasto francuskie. Wierzch udekorować obranymi pomarańczami.
Smacznego! (inspiracja/źródło: jeden z blogów)