Sposób przygotowania:
Świąteczna tarta jabłkowo-cynamonowa
Zagniatamy mąkę, cukier puder i masło na gładkie ciasto i chłodzimy 30 min. Wylepiamy dno tarty i dziurkujemy widelcem, następnie spód pieczemy do zrozumienia w 180C. Pozostałą część ciasta dalej chłodzimy.
Jabłka kroimy w plasterki , wykładamy na ostudzonym cieście, posypujemy cynamonem i brązowym cukrem. Z pozostałej części ciasta formujemy cienkie paseczki i rozkładamy na jabłkach na kształt kratki.
Pieczemy do zrumienienia około 20 min/180C.
Jabłka kroimy w plasterki , wykładamy na ostudzonym cieście, posypujemy cynamonem i brązowym cukrem. Z pozostałej części ciasta formujemy cienkie paseczki i rozkładamy na jabłkach na kształt kratki.
Pieczemy do zrumienienia około 20 min/180C.