Sposób przygotowania:
Tarta z kremem i mandarynkamiETAP 1:
Mąkę, margarynę, żółtko, proszek do pieczenia oraz cukier przekładamy do miski i zagniatamy. Ciasto robimy w kulę i wkładamy na 10 minut do zamrażalki.
ETAP 2:
Następnie ciastem wylepiamy dwie małe formy do tarty lub jedną dużą. Pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni. Studzimy.
ETAP 3:
Krem: Połowę mleka zagotowujemy z cukrem, a w drugiej połowie mieszamy proszek budyniowy i mąkę, po czym wlewamy je do wrzącego mleka. Mieszamy gotując, aż budyń będzie gęsty. Studzimy. Masło ucieramy dodając porcjami zimny budyń.
ETAP 4:
Na koniec do kremu dodajemy masę krówkową i przez chwilę ucieramy, aż połączy się z kremem.
ETAP 5:
Krem rozsmarowujemy na tarcie.
ETAP 6:
Na kremie układamy obrane i podzielone na cząstki mandarynki.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia. Gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch tarty.
SylaUla