Sposób przygotowania:
Krucha tartą z malinową pajęczynką
Do miski przesiej mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia, a następnie dokładnie wymieszaj. Dodaj żółtka i masło roślinne. Wszystkie składniki zagnieść na jednolite, aksamitne ciasto. Formę do tarty wyłóż pergaminem do pieczenia. Przygotowanym ciastem wyklej formę do tarty. Ciasto piecz około 30 minut na złoty kolor. Po upieczeniu ciasto zostaw do wystudzenia.
2 łyżeczki żelatyny namocz w zimnej wodzie, a następnie rozpuść we wrzątku. Do misy miksera wlej szklankę śmietany 36 % i ubij z trzema łyżkami cukru pudru. Następnie dodaj serki homogenizowane. Całość ubijaj na aksamitną masę. Pod koniec ubijania wlej żelatynę i dokładnie wymieszaj. Gotową masę odstaw.
Lekko stężoną masę wyłóż na spód tarty. Starannie wygładź. Syrop z malin nabierz do strzykawki i rozprowadź je na wierzchu tarty.
Gotowe ciasto odstaw do wystudzenia.
2 łyżeczki żelatyny namocz w zimnej wodzie, a następnie rozpuść we wrzątku. Do misy miksera wlej szklankę śmietany 36 % i ubij z trzema łyżkami cukru pudru. Następnie dodaj serki homogenizowane. Całość ubijaj na aksamitną masę. Pod koniec ubijania wlej żelatynę i dokładnie wymieszaj. Gotową masę odstaw.
Lekko stężoną masę wyłóż na spód tarty. Starannie wygładź. Syrop z malin nabierz do strzykawki i rozprowadź je na wierzchu tarty.
Gotowe ciasto odstaw do wystudzenia.
etap I
Wszystkie składniki umieść w misce i zagnieć ciasto.
etap II
Blaszkę to tarty wyłóż pergaminem i wylep ją ciastem.
etap III
Ciasto piecz na złoty kolor przez około pół godziny.
etap IV
Śmietanę ubij razem z cukrem pudrem, dodaj serki waniliowe, a na sam koniec rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj.
etap V
Wierzch ciasta dokładnie wyrównaj i ozdób według uznania sokiem z malin.