Sposób przygotowania:
Tarta snikers bez pieczenia
Herbatniki pokruszyć na miałko i zmieszać z roztopionym masłem. Powstałą masą wylepić spód i boki formy do tarty, mocno dociskając. Wstawić do lodówki.
Śmietanę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę karmelową. Wystudzić i włożyć do lodówki na co 2 godz. Zimną śmietanę ubić mikserem na sztywną masę. Dla usztywnienia masy można dodać śmietan-fix.
Ok. 200 g orzeszków ziemnych drobno posiekać. Pozostałą ilość w całości uprażyć na patelni. Do ubitej śmietany dodać pokrojone orzeszki ziemne i wymieszać. Masę wyłożyć na spód herbatnikowy i włożyć do lodówki.
Czekoladę gorzką z łyżką masła stopić w kąpieli wodnej i rozsmarować na wierzchu tarty. Posypać uprażonymi orzeszkami ziemnymi i włożyć do lodówki.
Śmietanę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę karmelową. Wystudzić i włożyć do lodówki na co 2 godz. Zimną śmietanę ubić mikserem na sztywną masę. Dla usztywnienia masy można dodać śmietan-fix.
Ok. 200 g orzeszków ziemnych drobno posiekać. Pozostałą ilość w całości uprażyć na patelni. Do ubitej śmietany dodać pokrojone orzeszki ziemne i wymieszać. Masę wyłożyć na spód herbatnikowy i włożyć do lodówki.
Czekoladę gorzką z łyżką masła stopić w kąpieli wodnej i rozsmarować na wierzchu tarty. Posypać uprażonymi orzeszkami ziemnymi i włożyć do lodówki.