Sposób przygotowania:
Tarta ze śliwkami i mascarponePrzygotowanie spodu
Herbatniki umieścić w misce i rozdrobnić na pył (można zmiksować przy pomocy malaksera). Dodać roztopione masło i wymieszać.
Przygotowana masą wyłożyć dno i boki formy. Schłodzić w lodówce przez ok. 15 min.
Przygotowanie kremu
Mascarpone należy schłodzić min. 12 godz. przez przyrządzeniem, aby nie dopuścić do zważenia się kremu.
Wszystkie składniki umieścić w misce. Ubijać do momentu otrzymania gęstego kremu i wyłożyć na schłodzony spód tarty. Schłodzić w lodówce przez ok. 30 min.
Przygotowanie śliwek
Śliwki dokładnie umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Zasypać cukrem i zasmażyć przez ok. 5 min. (powinny pozostać jędrne). Następnie odsączyć z nadmiaru soku i wykładać na schłodzony krem.
Całość posypać cukrem pudrem.
Magdalena88
Marika-
niezły kąsek
Smakowite Jadło
Rozmaryn :)
Smakowite Jadło
Dziękuję :)
Smakowite Jadło
Dziękuję :)