Sposób przygotowania:
Tarta z kremem miętowo-limonkowym i mango
Ciastka przełożyć do malaksera, dodać połamaną na kawałki czekoladę oraz 50 g niesłonego, miękkiego masła, Jeżeli jest twarde można rozpuścić, ostudzić i takie dodać po zmiksowaniu. Całość dokładnie zmiksować, masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Przełożyć do foremki( u mnie 24 cm) w wciąganym dnem i dokładnie podociskać. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować krem. Dobrze schłodzony serek mascarpone i mleko skondensowane przełożyć do miski i zmiksować na puszysty krem. ( końcówką do ubijania jajek) . Miętę opłukać , listki przełożyć do malaksera i zmiksować. Limonkę dobrze wyszorować, skórkę zetrzeć na tarce. Dodać do ubitego kremu i delikatnie przemieszać. Krem wyłożyć na schłodzony spód i ponownie wstawić do lodówki. W tym czasie obrać mango i pokroić w cienkie plastry. Układać na kremie w formie kwiatka. Na foremkę 24 cm zużyłam 2 owoce mango, ale następnym razem dokupię jeszcze 1-2, wtedy rozeta będzie ładniej wyglądać. Wstawić do lodówki na min godzinkę. Przed podaniem udekorować listkami świeżej mięty. Smacznego :)