cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

tarta warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna tarta z mieszanką warzywna. Danie doskonałe na stół wegetariański.

tarta warzywna

Składniki:

tarta warzywna

 

  • 20 dag mąki
  • 10 dag margaryny
  • sól
  • mrożona mieszanka warzywna
  • brokuły
  • 5 dag selera
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

tarta warzywna
Mąkę posiekać z margaryną, dodając sól i kilka łyżek wody, zagnieść ciasto, schłodzić. Brokuły obgotować wraz z mrożonymi warzywami około 3 minut, przesmażyć na oleju. Ciasto rozwałkować na placek, przełożyć do natłuszczonej formy, piec 15 minut w 200 stopniach C. Wyłożyć warzywa, posypać serem, ułożyć na wierzchu listki z ciasta, zapiec.

Tagi:

tarta