Sposób przygotowania:
Tarta francuska z pieczarkami i papryką
Pieczarki czyścimy i obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i wycieramy, kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone warzywa z pieczarkami. Smażymy przez kilka minut, aż woda odparuje. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem do smaku.
Ciasto francuskie rozwijamy i przekładamy przygotowany farsz. Zostawiamy z każdej strony kilkucentymetrowy rant. Farsz posypujemy żółtym serem. Mieszamy jajko z wodą i smarujemy ranty ciasta. Posmarowane ciasto zawijamy do środka na farsz i lekko przygniatamy.
Tartę przekładamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 - 40 minut.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone warzywa z pieczarkami. Smażymy przez kilka minut, aż woda odparuje. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem do smaku.
Ciasto francuskie rozwijamy i przekładamy przygotowany farsz. Zostawiamy z każdej strony kilkucentymetrowy rant. Farsz posypujemy żółtym serem. Mieszamy jajko z wodą i smarujemy ranty ciasta. Posmarowane ciasto zawijamy do środka na farsz i lekko przygniatamy.
Tartę przekładamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 - 40 minut.
robaczek
kuchenny świat