Sposób przygotowania:
Tarta z brzoskwiniami
1. Mąkę wraz z cukrem pudrem przesiewany do miski, dodajemy pokrojone schłodzone masło, jajko oraz szczyptę soli. Składniki mieszamy mikserem planetarnym lub rozrabiamy ręcznie.
2. Ciasto formujemy na gładką kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 15 minut.
3. Przygotowujemy krem z serka mascarpone, cukru pudru, cukru waniliowego, jogurtu naturalnego. Miksujemy na gładką masę.
4. Nagrzewany piekarnik na 200 stopni.
5. Formę na tartę smarujemy masłem.
6. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia i rozwalkowujemy. Następnie przekładamy do formy na tartę i nakuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut do zarumienienia ciasta.
7. Na wystegniete ciasto nakładamy krem oraz pokrojone brzoskwinie.
8. Przed podaniem trzymamy w lodówce.
2. Ciasto formujemy na gładką kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 15 minut.
3. Przygotowujemy krem z serka mascarpone, cukru pudru, cukru waniliowego, jogurtu naturalnego. Miksujemy na gładką masę.
4. Nagrzewany piekarnik na 200 stopni.
5. Formę na tartę smarujemy masłem.
6. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia i rozwalkowujemy. Następnie przekładamy do formy na tartę i nakuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut do zarumienienia ciasta.
7. Na wystegniete ciasto nakładamy krem oraz pokrojone brzoskwinie.
8. Przed podaniem trzymamy w lodówce.