lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto wyszło bardzo smaczne. Brzoskwinie idealnie się wpasowały . Polecam każdemu ten przysmak , nie dość że łatwe to i smaczne .

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

 

  • 1 kubeczek 200 g jogurtu ( u mnie truskawkowy )

 

  • 1 kubeczek oleju

 

  • 1 kubeczek cukru

 

 

 

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Te ciasto robi się ręcznie. Mieszamy składniki łyżką a odmierzamy pojemniczkiem po jogurcie 200 g. Bierzemy dużą miskę , wlewamy jogurt do miski i myjemy pojemniczek. Do suchego pojemniczka wsypujemy po kolei składniki. Kubeczek cukru wsypujemy do jogurtu , wlewamy rozbełtane jaja. Dodajemy trzy kubeczki maki i proszek do pieczenia. Na końcu wlewamy olej jeden kubeczek i mieszamy składniki łyżką. Formę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Przekładamy prawie całe ciasto. Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w kostkę , przekładamy na ciasto i tą odrobinę która nam została w misce przekładamy na brzoskwinie. Ciasto piekłam 60 minut w 170 stopniach . Podawałam jeszcze ciepłe . 
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Wszystkie składniki oprócz jajek i proszku do pieczenia odmierzamy kubeczkiem
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Formę smarujemy margaryna i obsypujemy bułka tartą . Przekładamy prawie całe ciasto.
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w kostkę , przekładamy na ciasto
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Ciasto które nam zostało w misce kładziemy na brzoskwinie i łyżką rozprowadzamy .

Tagi:

jajko jajka