Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Te ciasto robi się ręcznie. Mieszamy składniki łyżką a odmierzamy pojemniczkiem po jogurcie 200 g. Bierzemy dużą miskę , wlewamy jogurt do miski i myjemy pojemniczek. Do suchego pojemniczka wsypujemy po kolei składniki. Kubeczek cukru wsypujemy do jogurtu , wlewamy rozbełtane jaja. Dodajemy trzy kubeczki maki i proszek do pieczenia. Na końcu wlewamy olej jeden kubeczek i mieszamy składniki łyżką. Formę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Przekładamy prawie całe ciasto. Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w kostkę , przekładamy na ciasto i tą odrobinę która nam została w misce przekładamy na brzoskwinie. Ciasto piekłam 60 minut w 170 stopniach . Podawałam jeszcze ciepłe .
lemieszek1@wp.pl