Sposób przygotowania:
Tarta z cukinią
Do miski wsypać mąkę, dodać miękkie masło, żółtka oraz sól, wyrobić jednolite ciasto. Wylepić spód i boki formy na tartę o średnicy 24 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 20 min.
Cukinię pokroić na cienkie plasterki, usmażyć na oleju na patelni grillowej.
Pomidor pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozsypać na dnie podpieczonego ciasta.
Jajko z solą rozmącić widelcem. Wylać na żółty ser.
Na wierzch rozłożyć plasterki usmażonej cukinii i pomidora. Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec jeszcze 15 minut.
Cukinię pokroić na cienkie plasterki, usmażyć na oleju na patelni grillowej.
Pomidor pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozsypać na dnie podpieczonego ciasta.
Jajko z solą rozmącić widelcem. Wylać na żółty ser.
Na wierzch rozłożyć plasterki usmażonej cukinii i pomidora. Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec jeszcze 15 minut.
SylaUla
biedroneczki
Czekoladka 2