Sposób przygotowania:
Pęczotto z kurczakiem i pieczarkami
Kaszę pęczak gotujemy jak w instrukcji na opakowaniu. Kurczaka (filety lub polędwiczki) doprawiam a następnie smażę na rumiano ze wszystkich stron na oleju rzepakowym. Dodaję pęczek dymki. Mieszam. Przekładam mięso do miski.
Następnie na tą samą patelnię przekładam pieczarki umyte i pokrojone w plastry oraz drobno posiekaną cebulę.doprawiam. następnie dodaję świeży i umyty szpinak. Mieszam.
Na patelnię do pieczarek przekładam kaszę i mięso. Na koniec dodaję jogurt oraz ser żółty tarty. Mieszam.
Smażę całość jeszcze kilka chwil by wszystko się że sobą połączyło a ser rozstopil. Podaję od razu
Następnie na tą samą patelnię przekładam pieczarki umyte i pokrojone w plastry oraz drobno posiekaną cebulę.doprawiam. następnie dodaję świeży i umyty szpinak. Mieszam.
Na patelnię do pieczarek przekładam kaszę i mięso. Na koniec dodaję jogurt oraz ser żółty tarty. Mieszam.
Smażę całość jeszcze kilka chwil by wszystko się że sobą połączyło a ser rozstopil. Podaję od razu