Sposób przygotowania:
Tarta z cukinią i pastą wasabiEtap 1:

Ciasto francuskie rozłożyć na pergaminie i naciąć je wzdłuż brzegów na ok. 2 cm . Środek nakłuć widelcem.
Etap 2:

W małym naczyniu pastę wasabi dokładnie połączyć z oliwą i posmarować nią ciasto.
Etap 3:

Umytą cukinię pokroić obieraczką w cienkie i długie paski. Plasterki cukinii układać wg uznania, zostawiając wolne miejsce po brzegach.
Etap 4:

Paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę, a ser żółty zetrzeć na tarce, posypać cukinię. Doprawić świeżo zmieloną solą i pieprzem. Piec przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Można podać z ketchupem.
karola25
Magdalena88
Hrabina w kuchni
Dziękuję. Na razie pewnie ja, mój mąż i dziecko (w wersji bez wasabi) :)
Hrabina w kuchni
Drobny eksperyment zawsze wskazany, też byłam ciekawa połączenia smaków :)
misia5
Marika-
Hrabina w kuchni
Oczywiście, zapraszam :)
Hrabina w kuchni
W takim razie zachęcam spróbować :)
Holly