Sposób przygotowania:
Tarta z dżemem jagodowym
Budyń gotujemy jak zazwyczaj na mleku. odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie zabieramy się za ciasto. Z jajek oddzielamy żółtka od białek. Mąkę zagniatamy z 2 łyżkami cukru pudru, żółtkami, 1/4 kostki masła oraz szczyptą soli.. Wyrabiamy do momentu aż ciasto stanie się jednolite. Gotowe ciasto wkładkowy do zamrażalnika na 15 min aby się schłodziło. Ugotowany wcześniej budyń łączymy za pomocą miksera z resztą cukru pudru i masła. Ciasto wyjmujemy z zamrażalki. Przekładamy na posmarowaną tłuszczem formę. Pieczemy w temp 200C 15-20 minut. Na ciast wykładamy krem budyniowy, rozsmarowujemy. Na niego dżem i też rozprowadzamy po cieście. Górę posypujemy płatkami migdałów