tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Tarta z farukami i szprotką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu tarta z farukami korbaczy wędzonych, kindziukiem i szprotką wędzoną.

Tarta z farukami i szprotką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Tarta z farukami i szprotką

Na tartę

  • 60 g faruków korbaczy wędzonych
  • 8 sztuk szprotek wędzonych
  • 4 łyżki sosu meksykańskiego
  • 125 g mozzarelli
  • 150 g ciasta francuskiego
  • 6 plastrów kindziuka z czosnkiem

Sposób przygotowania:

Tarta z farukami i szprotką
1) Ciasto francuskie rozkładamy na blaszy na papierze do pieczenia i smarujemy sosem meksykańskim.

2) Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na sosie meksykańskim.

3) Szprotki wędzone podsmażamy lekko na patelni, przekładamy na ręcznik papierowy, odcinamy główkę i oczyszczamy z ości i układamy na mozzarelli.

4) Na szprotkach rozkładamy faruki.

5) Na koniec na farukach kładziemy plasterki kindziuka i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
Tarta z farukami i szprotką
Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce na papierze do pieczenia i smarujemy sosem meksykańskim.
Tarta z farukami i szprotką
Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na sosie meksykańskim.
Tarta z farukami i szprotką
Szprotki wędzone podsmażamy lekko na patelni, przekładamy na ręcznik papierowy, odcinamy główkę i oczyszczamy z ości i układamy na mozzarelli.
Tarta z farukami i szprotką
Na szprotkach rozkładamy faruki korbacze wędzone.
Tarta z farukami i szprotką
Na koniec na farukach kładziemy plasterki kindziuka i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.